971 86 64 13

Festes

Des del primer dia la junta directiva de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ha apostat per potenciar la nostra cultura, les nostres tradicions i les nostres arrels. Per aquest motiu col·laboren activament en l’organització de les festes: La revetlla i el Pi de Sant Antoni, la Verge del Carme, i també aquelles més populars com ara la cavalcada dels Reig Mags d'Orient, el carnaval o les Verges. Després organitzen festes pròpies com l’Arrossada a l’agost o la Festa de La Gola coincidint a les festes de la Verge del Carme.


Fogueró i torrada

Per la revetlla de Sant Antoni, l’AVPP organitza una torrada popular per als socis acompanyats de xeremiers. A davant el local es fa un fogueró i es prepara menjar per uns 500 socis, dependent de l’any: una safata amb xulla, llangonissa, magre i un botifarró, enseïmada i beguda (vi, herbes i mesclat).


Pi de Sant Antoni


IMG 20160111 WA0019Per al Pi de Sant Antoni, l’entitat també s’implica en la festa. Primer, a l’hora d’escollir l’exemplar que es considera més adient, després per tallar-lo i deixar-lo llest per, el dia de Sant Antoni, traslladar-lo en una embarcació fins al Moll.

A Formentor, l’AVPP s’encarrega de repartir el menjar als molleros i molleres i visitants que han pujat a gaudir de la festa. També es coordinar el recorregut del Pi per mar i terra fins que es planta a la plaça Miquel Capllonch.


Cavalcada dels Reis Mags

L’AVPP realitza el muntatge i el manteniment de les carrosses que es guarden durant tot l’any a les naus de la base d’hidros i organitza la cavalcada dels Reis Mags d'Orient, i cerca els millors patges que han d'acompanyar a ses Magestats.

 

Matances

L'Associació va començar a fer un dinar de matances el 2017. El primer any varen ser més de 200 els socis que es varen sumar a aquesta festa.Des dels inicis, Toni Suau ha estat el matancer i la família 'Cucuia', amb Biel Colom al capdavant, els matancers majors. Les matances són possibles perquè més d'una cinquantena de socis hi participen, entre ells hi ha molts matancers experimentats. Sebastià Serra n'és el cuiner oficial de l'arròs de matances i des del començament ha comptat amb un ajudant incondicional com José Manuel Pareja i Miquel Cabot. Del muntage s'acostuma a encarregar Andreu Ramon i de Miquel Alzamora, a més de Mateu Domingo.

DSC01075

 

Revetlla de les Verges

bunuelos

L'Associació ofereix una bunyolada als socis que s’acosten fins el local la vigília de Santa Úrsula. La festivitat varia una mica dependent de l’any. Habitualment, en Biel Villalonga 'Sol' i la seva filla Antònia, fan bunyols pels socis assistents que s'acompanyen amb una copeta de mistèla. Hi ha anys que sonen les xeremies. D’altres es canten serenates, com van fer els "Añoranza" (Hermanos Ayerra). L'objectiu és passar una vetllada entretinguda. Enguany, malgrat les mesures de prevenció del COVID-19 ja s'hagin relaxades, la Junta va considerar més segur repartir una bosseta de bunyols a cada soci enlloc de menjar-los al saló, esperant poder tornar fer festa amb seguretat els propers anys.

 

Festa de La Gola

L’AVPP organitza una festa jove a la platja de La Gola. Aquesta festa, que s’emmarca dins el programa de les festes de les Verge del Carme, compta amb música en directe i Dj.

 

Cursa Popular Marinera

La Cursa Popular Marinera que se celebra dins el marc de les Festes del Carme del Moll i l'organitza l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) juntament amb l'Ajuntament de Pollença. Aquesta cursa nocturna de 7 km s'ha convertit en un important esdeveniment d’estiu en Eu Moll i en una referència en el calendari esportiu d'aquesta modalitat.

 

L'Arrossada

 

IMG 20170103 WA0018

Dins la primera quinzena d'agost, el primer diumenge passat La Patrona, es fa la popular arrossada de l’estiu on  hi acostumen a assistir uns 1.000 comensals, a la plaça Joan Cerdà. Aquest dinar compta amb una llarga tradició. La Confraria de Pescadors del Port de Pollença va organitzar la primera arrossada el 26 d'agost de 1984 a la Roca de Llenaire.

 

Calendari i Festa de Nadal

Des del 2015 s'organitza una Festa de Nadal amb una copa per felicitar les festes als socis. En el mateix acte es presenta el calnedari, el qual s'edita juntament amb El Punt Informatiu i dotze sponsors. Les fotografies de Xesca Serra varen il·lustrar el calendari del 2016 i les de Sebastià Bota el del 2017. L’AVPP col·labora amb el Punt Informatiu de Pollença per poder editar-lo aportant sponsors. La festa es completa amb música per ballar i un sorteig de lots de Nadal entre els socis assistents.

Degut a les restriccions imposades per la pandèmia del COVID-19, el nadal del 2020 es va també es va haver de suspendre aquest acte, pel que la Junta directiva acordà, de forma excepcional, donar juntament amb el calendari un obsequi de nadal a cada soci per felicitar així les festes de nadal.

Potser t'interessa...

  • All
  • Associacio Veins Port Pollença
  • Cursa
  • Eu Moll
  • Marinera
  • Port De Pollença
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Contacte

Associació de Veïns del Port de Pollença

  C / Mestral, 15 C.P. 07470 - Port de Pollença - Mallorca - Illes Balears

  +34 971 86 64 13

  av.eumoll@gmail.com

  Dilluns a divendres 10:00 - 13:00