971 86 64 13

Els joves copen el protagonista a les matances d'enguany

Avui dematí, l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ha celebrat les tradicionals matances. Les matances són possibles perquè l'Associació compta amb nombrosos matancers i m'atansares, tots ells socis. Enguany, ha sorprès la substitució generacional que s'ha produït en certes estones, sobretot a l'hora de mesclar la sobrassada; tot i que s'ha fet sota la vigilància de na Catalina de Can Cucuia. Biel Colom, que és un dels encarregats de les matances, ha comentat que s'ha mort un porc de 250 quilos i han fet 177 quilos de sobrassada. Com cada any, en acabar la matança té lloc el dinar obert als socis i acompanyants.

matances veins moll 2022

matances port pollenca

matances 

matances port pollenca 2022

matances veins moll 2022 1

matances taronges

matances preperar berenar 2022

matances preparant fil

matances preparant berenar

matances xeremiers matancers

fent budells netsarros matances moll

 

 

 

Viatge dels socis i sòcies de l'AVPP al País Basc i a Cantàbria

L'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ha organitzat un viatge per a tots els socis i sòcies del 24 al 29 d'octubre. Les inscripcions estaran obertes fins dia 29 de setembre. Us podeu inscriure enviat un Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., anat al local social (C/Mestral, 15) o bé telefonant al número 971 88 64 13. El viatge només es podrà dur a terme si hi ha un nombre mínim d'inscrits. 

 

L'AVPP incorpora un patí adaptat per a leș persones amb mobilitat reduïda a la platja Tamarells

velomar solar port pollenca

L’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), responsable de l’explotació de la platja dels Tamarells, ha adquirit un patí de pedals adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Es materialitza així una millora de les presentades en el procés de licitació dels serveis de temporada de les platges del municipi de Pollença.

El nou patí de pedals que incorpora plaques solars que alimenten un motor elèctric per permetre un funcionament de forma autònoma, perquè pugui ser usat per qualsevol persona, però especialment destinat a les persones amb mobilitat reduïda o que presentin alguna diversitat funcional que no els permeti fer anar els pedals d’aquests patins. 

Aquest servei es troba ubicat a la platja dels Tamarells, en el punt d’accessibilitat implantat en aquesta zona de platja, de manera que tots els serveis que es presten a la platja (WC, quiosc-bar, zona d’ombra, bany assistit, jocs infantils...) segueixen les directrius d’accessibilitat universal.

velomar solar port pollensa

El president de l’AVPP, Miquel Cifre, ha manifestat que “l’Associació sempre ha intentat anar millorant els serveis de les platges que gestionam, i aquesta actuació suposa una gran millora que complementa les altres realitzades, amb l’objectiu de poder disposar que la platja dels Tamarells sigui cent per cent accessible per a qualsevol persona”.

La regidora de Turisme, Administració Electrònica i Comunicacions, Medi Ambient, Policia Local, Maria Buades, ha explicat que “aquesta actuació va en consonància amb l’aposta real que ha fet l’Ajuntament de Pollença per garantir l’accessibilitat universal no només a la platja sinó també a la resta de serveis”. 

“Volem que totes i cada una de les persones usuàries de les platges de Pollença les pugui gaudir sense cap tipus d’impediment, amb la finalitat que sigui una platja inclusiva”, ha afegit Buades.

Totes les actuacions que es fan a les platges del terme municipal de Pollença es troben sota el paraigua del sistema de gestió ambiental i de qualitat que hi ha implantat. A més, des de l’Ajuntament de Pollença es treballa perquè la platja dels Tamarells pugui disposar del certificat d’accessibilitat universal, fet que suposaria la visualització de la tasca integradora dels serveis de platja que es du a terme l’AVPP amb l'Ajuntament.

centre accessibilitat port pollenca


 
 

L'Arrossada bat tots els rècords d’assistència amb 1.150 participants

Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, l'Arrossada, que cada any organitza l'Associació de Veïns del Port de Pollença durant el mes d'agost, ha batut tots els rècords d'assistència amb 1.150 participants.

arrossada 2022
Els cuiners Sebastià Torrens, Joan Ferriol, Tomeu Bosc i José Manuel Pareja han cuinat 140 quilos d'arròs de peix. Sebastià Torrens comenta que per fer el brou han emprat uns 150 quilos de peix, d'aquests 40 quilos eren de rap, i pel sofit, 60 quilos de sípia, i després s'han afegit 100 quilos de muscles i 70 quilos de gamba palada. El peix l'ha regalat Opmallorcamar, gràcies a la medicació del patró major de la Confraria de Pescadors del Port de Pollença, Joan Suau. De postres, s'han repartit 150 ensaïmades i gelats per a tots els socis i sòcies i els seus acompanyats que han assistit a l’Arrossada.port pollensa arrossadaarrossada port de pollenca
En acabar de dinar, El president de l'Associació de Veïns del Port de Pollença, Miquel Cifre, ha tingut unes paraules d'agraïment pels voluntaris que fan possible l'Arrossada i pels cuiners, per qui ha demanat un aplaudiment ben fort, així com per l'assistència. Cifre ha recordat el qui fou president de l'AVPP entre el 1998 i 2003, Felipe Seguí, que enguany ens ha deixat. "Durant la seva presidència, l'Associació de Veïns va viure el moment de màxim l'esplendor quant a festes i actes diversos, també es va compra del local social". Llavors el cànon que es pagava a l'Ajuntament de Pollença per poder explotar les platges era inferior a l'actualment i també ho eren les inversions i exigències que es recullen en el plec de condicions.

felip munar arrossadaEl flamant batle de Pollença, Andrés Nevado, també ha tingut paraules d'agraïment cap als voluntaris, cuiners i assistents i el batle sortint, Tomeu Cifre, ha recordat a l'"amic" Felipe Seguí. Les glosses de Felip Munar amb les que ha donat la benvinguda al nou batle, han posat el to d'humor a la jornada, que ha conclòs amb l'entrega del donatiu que el mateix Juan Luís Pourtau ha realitzat a Prodis i Afama, i que prové de la venda de les fotografies que va exposar al local social de l'AVPP.

La diada ha estat animada en tot moment pel Dj. Tomeu Perelló i per l'speaker Miquel Alzamora.

 

donacio arrossada afama prodis

 

equipo arrossada port pollensa

La festa de La Gola, la millor 'beach party' de Mallorca

festa a gola port pollensa

toni9 cifre festa la gola

La Festa de La Gola, que des de fa un grapat d’anys organitza l’Associació de Veïns del Port de Pollença, s’ha transformat en la millor beach party de l'estiu a Mallorca.

festa gola port de pollensa

Centenars de persones varen gaudir la nit del dissabte 16de juliol de la música més fresca de l'estiu, amb Deejaysgrup.

Inauguració de l'exposició de fotografies de Juan Luís Pourtau i Mostra dels tallers

Exposició en el local social de l'AVPP

El diumenge, dia 10 de juliol, es va inaugurar l'exposició de fotografia de Juan Luís Pourtau i una Mostra dels tallers de costura, restauració i decoració de mobles, en local social de l'Associació de Veïns del Port de Pollença. La venda de les fotografies té un fi solidari.

L'exposició es pot visitar durant tot el mes de juliol, en el local social de l'entitat que està ubicat al carrer Mestral, número 15.

Lucas Mola i Maria Luz Tesuri guanyen la Cursa Marinera del Port de Pollença

primera classificada cursa marinera

Lucas Mola, el germà del tres vegades Campió del Món de triatló, Mario Molas, guanya la Cursa Marinera Port de Pollença amb un temps 22:02 i l’argentina resident a Mallorca, María Luz Tesuri, s'erigeix en la primera dona amb un temps de 23:29. En segona posició absoluta va quedar Felix Ledwig del Scc Berlín (22.59) i en tercera, Francesc Obrador Torres de Neumàtics Sa Pobla (23:15). La segona fèmina en arribar a meta va ser Leonor Font Baldeu (26:10) i la tercera Isabella Orellana Morales (27:26).

Primers classificats Cursa Marinera 2022primeres classificades cursa marineraClassificació local
El primer classificat local va ser Mateu Cerdà Vilanova amb un temps de 24:33 i la primera fèmina és Lisa Anne Griffiths amb un temps de 30:49.
Un any més la Cursa Marinera del Port de Pollença s’imposa com una de les grans curses populars de l’estiu amb 580 participants. 

Primer clasificar local Cursa Marinera

Primera dona local classificada Cursa Marinera

Sorteig de la bicicleta durant la Cursa Marinera

 

 

L'AVPP participa activament a les Festes del Carme

L'Assocació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) participa activament en les Festes del Carme del Port de Pollença. Dissabte dia 9 de juliol, organitzam, amb Toni Cifre al capdavant, la Cursa Marinera que enguany sortirà de davant l'oficina de Turisme, a les 21 hores. Diumenge dia 10 de juliol, inauguram diferents exposicions en el local social; una exposició de fotografia de Juan Luís Pourtau i una Mostra dels tallers de costura, restauració i decoració de mobles, a les 20 hores. I el dissabte 16 de juliol tenim Festa a la Gola amb Deejaysgrup, a partir de les 22.30 hores.

festes-de-carme.jpgfestes-del-carme-2.jpg

La inauguració de l'exposició "De la mar a la terra" dona el sus a les Festes de Sant Pere

La inauguració de l’exposició “De la mar a la taula” va donar el sus a les Festes de Sant Pere del Port de Pollença. Aquesta exposició es podrà visitar fins el 6 de juliol, de dilluns a divendres, de les 11 hores a les 14 hores i de les 16 hores a les 20 hores en el local social de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), que està ubicat al carrer  Mestral, número 15 del Port de Pollença.

de a mar a la terra

Aquesta exposicó, que ha estat finançada pel Museu Marítim de Mallorca i que ha comptat amb la col·laboració del Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, i la Confraria de pescadors de Pollença, forma part de les activitats programades per la Confraria i l’Ajuntament de Pollença per a celebrar les Festes de Sant Pere. Les curadores de l’exposició han estat les antropòlogues Diana Borràs i Margalida Mulet. 

L’exposició és el resultat d’un treball de recerca dut a terme per les antropòlogues Diana Borràs, Margalida Mulet i Marina Calvo. Els instruments de recerca han estat un qüestionari en línia, entrevistes en profunditat, una observació participant a la llotja de Palma i un panell d’experts. Les persones entrevistades han estat pescadors i familiars de pescadors del Port de Pollença i les investigadores han comptat amb el suport de la Confraria de pescadors. En total s’han fet 13 entrevistes en profunditat a homes i dones que pertanyen a diferents generacions. En el panell d’experts han col·laborat també de manera desinteressada Santi Taura, Marga Coll i Andreu Segura.

de la mar a laterra

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer el concepte de patrimoni immaterial i el patrimoni immaterial alimentari associat a les cultures marineres.

Inauguració de l'exposició "De la mar a la taula"

El proper dia 25 de juny, a les 19.30 hores, l’Associació de veïns del Port de Pollença (AVPP) acollirà l’exposició “De la mar a la taula”. L’exposició, que ha estat finançada pel Museu Marítim de Mallorca i que ha comptat amb la col·laboració del Consell de Mallorca, el Govern de les Illes Balears, i la Confraria de pescadors de Pollença, forma part de les activitats programades per la Confraria i l’Ajuntament de Pollença per a celebrar les festes dels pescadors. Les curadores de l’exposició han estat les antropòlogues Diana Borràs i Margalida Mulet. 

L’exposició és el resultat d’un treball de recerca dut a terme per les antropòlogues Diana Borràs, Margalida Mulet i Marina Calvo. Els instruments de recerca han estat un qüestionari en línia, entrevistes en profunditat, una observació participant a la llotja de Palma i un panell d’experts. Les persones entrevistades han estat pescadors i familiars de pescadors del Port de Pollença i les investigadores han comptat amb el suport de la Confraria de pescadors. En total s’han fet 13 entrevistes en profunditat a homes i dones que pertanyen a diferents generacions. En el panell d’experts han col·laborat també de manera desinteressada Santi Taura, Marga Coll i Andreu Segura.

L’objectiu de l’exposició és donar a conèixer el concepte de patrimoni immaterial i el patrimoni immaterial alimentari associat a les cultures marineres.

Díptic 00002

L’exposició s’estructura en 11 panells en els quals s’expliquen els elements que segons la teoria antropològica estan relacionats amb la cultura alimentària i que inclouen no només la gastronomia sinó també la producció i comercialització del producte a més de les tècniques emprades per la seva cocció i conservació. Cada panell presenta a més les principals evolucions relacionades amb el desenvolupament tècnic dels ormejos, les barques de pesca o de la conservació dels aliments. Així, la narrativa es fa ressò també dels principals canvis socials com ara el turisme i la incorporació de la dona al mercat de treball. La intenció de les curadores és posar de manifest que el patrimoni immaterial és un patrimoni viu en constant evolució a més de voler transmetre aquells aspectes de la cultura alimentària marinera que més han destacat els i les informants, com ara la temporalitat en la captura de les espècies, la pèrdua de la cultura del peix entre les generacions més joves o la identificació dels anomenats plats antics, entre d’altres.

Diana Borràs Rhodes és Màster universitari en Direcció de les organitzacions i Llicenciada en Ciències polítiques i sociologia, especialitat antropologia social. Té la  suficiència investigadora del Programa d’Antropologia Urbana de la URV i  és membre del grup de treball de Patrimoni cultural de l’Institut d’Antropologia de les Illes (IAI).  

Margalida Mulet Pascual és Doctora en Antropologia Social i Cultural per l’École des Hautes Études en Sciences Sociales i Postgrau en Dinamització Social Agroecològica a la Univ.Autònoma de Barcelona. En els darrers anys ha treballat en l’àmbit de l’antropologia de l’alimentació dins l’Observatori de l’Alimentació de la Univ.de Barcelona (2017-2019) coordinant el projecte europeu “MEDFEST-MED Culinary heritage experiences: how to create sustainable tourist destinations”. A més, imparteix classes en Alimentació i Cultura i Antropologia de l’alimentació en màsters de diverses universitats espanyoles.

Les il·lustracions i el disseny expositiu han anat càrrec de Mari Jo Ribas. L’exposició ha estat al Museu de la Mar (Oratori de santa Catalina, Museu de la Mar Port de Sóller fins el 22 de juny) i ha estat finançada pel Museu Marítim. 

 

 

Aspectes ambientals i objectius de millora 2022

La Junta Directiva dona a conèixer a tot el personal de l’empresa els aspectes ambientals per enguany que resulten significatius i també els objectius de millora. 

Els aspectes ambiental significatius son:

  •  Emissions derivades de vehicles
  • Consum de combustible
  • Consum d'aigua
  • Consum d'electricitat al servei de neteja

Per altra banda, els objectius de millora marcats per 2021 i que es mantenen per 2022 son:
● Incrementar en un 1% el paràmetre de satisfacció del client d’ESTAT de material para-sols i gandules.
● Reducció d’un 5% de combustible l'ús de l'aigua a l'oficina.

aspectes-ambientals.png

L'AVPP treballa amb Arrels Marines per conscienciar a l'alumnat de la necessitat de preservar el medi mari

Des de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) consideram que és fonamental, també, conscienciar els nins i a les nines de la necessitat de conservar el medi marí. Enguany, hem fet feina amb Arrels Marines realitzant tallers i sortides de camp dins el mesos de maig i juny; concretament amb 1r, 2n, 3r i 4t d'ESO del Col·legi Monti-sion; amb 4t A, 4t B i 4t C d'ESO de l'IES Guillem Cifre de Colonya. A més a més, en maig, Arrels Marines va realitzar uns tallers dins l'aula amb l'IES Guillem Cifre de Colonya amb 1r de batxillerat. El mes de juny també s'ha fet feina amb l'alumnat de l’IES Clara Hammerl del Port de Pollença.
Els tallers que du a terme Arrels Marines són uns tallers d'educació ambiental, conservació marina i ciència ciutadana enfocats a la situació actual de la badia de Pollença i tota la problemàtica que sofreix.

Taller d'arreos Marines realizat en el Port de Pollença
Aquests tallers s'han estructurat amb dues sessions per grup, excepte en el cas de l'IES Guillem Cifre de Colonya que només s'ha fet dins l'aula. En els altres casos, s'ha duit a terme una part teòrica i de caràcter més explicativa dins l'aula i després una sessió a la platja de Tamarells.

taller mediambiental 2
A la platja, els alumnes hi han experiment amb els conceptes que han adquirit dins les aules. Per exemple, els varen explicar com tirar un transsecte per mesurar densitat i la cobertura de micròfits marins o comunitats de peixos, els varen dona unes pissarres subaquàtiques i els varen demanar que traguessin els seus propis resultats observant el fons marí. Arrels Marines és una organització local, construïda per gent de les Illes que tenen una passió conjunta: l'amor per la mar Mediterrània.

taller mediambiental 4

Potser t'interessa...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Contacte

Associació de Veïns del Port de Pollença

  C / Mestral, 15 C.P. 07470 - Port de Pollença - Mallorca - Illes Balears

  +34 971 86 64 13

  av.eumoll@gmail.com

  Dilluns a divendres 10:00 - 13:00