971 86 64 13

FESTA DE LES VERGES 2023

Un any més vàrem celebrar la Festa de les Verges amb la companyia dels socis. 

N'Antònia, en Biel i en Sebastià ens deleitaren amb uns bunyols exquisits, i la Tuna de Mallorca ambientà la festa amb les cançons més típiques de la tuna.

L'assitència de socis fou molt nombrosa i tothom pogué gaudir de la festa en un molt bon ambient.

 

Jack Millar del Cownel Club guanya la Cursa Marinera del Port de Pollença

Jack Millar del Cownel Club, amb un temps de 0:21:34, ha guanyat la IX Cursa Popular Marinera "Eu Moll" que s'ha duit a terme avui vespre en el Port de Pollença. El segon lloc classificat ha estat Alex Howard (0:21:39) que també corr pel Cownel Club i el tercer, per Lucas Mola (0:21:50) que es va proclamar campió l'any passat.

primer guanyador cursa marinera 2023 

Claire Hammett amb un temps de 0:25:35 ha estat la primera dona a entrar a meta, seguida de Bethanie Murray (0:25:44) també de Cownel Club, i, en tercer lloc, de Leonor Font (0:26:27).

campiona cursa marinera 2023

primeres dones cursa marinera

Pel que fa a les classificacions locals, el primer home en entrar a meta ha estat el pollencí Manel García Martorell (0:24:39); i la primera fèmina, Joana Chacón Vanrell, de club Secció de Muntanya, (0:31:13).

joana chacon cursa marinera 

Prop de 800 corredors han participat en la novena edició que, enguany, ha estat carregada d'emocions i anècdotes, com el promotor de la Cursa Marinera, Toni Cifre. La Cursa Marinera organitza l'Associació de Veïns del Port de Pollença juntament amb l'Ajuntament de Pollença. 
 
Abaimar

abaimar cursa marinera

Un grup de dones amb han corregut al costat de Neus per fer visible, un any més, la necessitat de col·laborar amb Abaimar (Associació Balear de Nins amb Malalties Rares).

neus cursa marinera

 

Anècdota de la Llagosta

cursa marinera llagosta

A la Cursa Marinera s’entrega als primers classificats de la categoria absoluta, tant masculí com femení, una ensaïmada cava i també Llagosta i també als primers locals. 

L’anècdota s’ha produït quan els corredors del Cownel Club, un grup de joves britànics que es varen conèixer estudiant a Òxford i que han guanyat la cursa, han vist que els entregaven llagostes. Han quedat espantats, no sabien què fer. Una de les corredores, fins i tot, repetida que ella era vegetariana.

L'altra anècdota va tenir lloc quan van confondre un corredor amb una cabellera amb una fèmina i, fins i tot, li van posat la banda a l'arribada. 

Sorteig

Com ve sent constum entre els participants s'ha sortejat una bicicleta Gioseppo i també un sopar per a dues persones a diversos restaurants del Port de Pollença: Iru, La Llonja, Stay i Cales Monges.

Dia 8 de juliol tindrà lloc la IX Cursa Marinera del Port de Pollenca

La IX Cursa Popular Marinera de Port de Pollença tindrà lloc el proper dissabte 8 juliol a les 21 hores al Port de Pollença (Plaça de l’Enginyer Roca, al costat de l’Oficina d’Informació Turística). L'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ja fan feina amb l'organització de la cursa juntament amb l'Ajuntament de Pollença.

La sortida es farà al Passeig Saralegui, a l’alçada de la plaça de l’Enginyer Roca del Port de Pollença. L’arribada serà a la mateixa plaça.

La distància de la cursa és de 7 quilòmetres. El recorregut, que estarà degudament senyalitzat, és pla i majoritàriament d’asfalt.

Els avituallaments estaran situats abans del quilòmetre 5 i a l'arribada.

Hi haurà beguda, servei de dutxes i guarda-roba per a tots els participants.

Per participar s’hauran d’haver complert mínim els 14 anys el dia de la cursa. Els menors d’edat hauran de presentar una autorització firmada pel seu pare, mare o tutor/a legal.

Premis:

- Llagosta, ensaïmada i cava per als tres primers classificats de la categoria absoluta (masculí i femení).

- Llagosta, ensaïmada i cava per als tres primers classificats de la categoria local (masculí i femení).

Per a tots els inscrits:

- Un val per gaudir de dues gandules i un para-sol a les platges del Port de Pollença.

- Una camiseta tècnica (assegurada per als 600 primers inscrits).

- Sorteig d’una bicicleta.

- Sorteig d’un menú per a dues persones al restaurant CA LES MONGES.

- Sorteig d’un menú per a dues persones al restaurant IRU.

- Sorteig d’un menú per a dues persones al Restaurant STAY.

- Sorteig d’un menú per a dues persones al Restaurant LA LLONJA.

Tarifa de la inscripció: 

4€ si es fa la inscripció per la web d’Elitechip abans de les 12 hores del dia 8 de juliol.

8€ el mateix dia de la cursa, a partir de les 19 hores, a la carpa d’Elitechip.             

- Lloguer de xip: 2€.

- Els atletes NO federats hauran d'abonar 1€ en concepte d'assegurança.

Entrega de dorsals i xip: 

Els dorsals i el xip que, en el seu cas, es llogui (d’un sol ús, retornable) s’entregaran el mateix dia de la cursa a la Plaça de l’Enginyer Roca del Port de Pollença, a partir de les 19 hores. 

Recorregut: 

Podeu consultar el recorregut de la Cursa Marinera a través de Wikiloc

Viatge al Nord de Portugal i Galícia inèdita

Podeu consultar el programa del futur viatge que durà a terme l'Associació de Veïns del Port de Pollença al Nord de Portugal i a Galícia. El viatge es durà a terme de dia 5 a dia 10 de novembre.

VIATGE PORTUGAL CARTELL programacio

L'AVPP celebrà el 8M amb una xerrada sobre l'autoestima adreçada a les dones

L'Associació de Veïns del Port de Pollença va celebrar el Dia Internacional de les Dones amb una xerrada de la coach d'autoestima Ani Carreño adreçada a totes les sòcies de l'entitat. Carreño va parlar de l'art d'estimar-se i va explicar les passes que s'han de donar per avançar en el camí de l'autoestima i on la primera d'ella és l'autoconeixement. Carreño va incidir en la importància d'empatitzar amb les altres dones. "Entendre les emocions i els sentiments a l'hora de relacionar-se amb altres dones és fonamental per no ferir a l'altra persona", digué. La coach va destacar que, per sobre de tot, el més important és estimar-se a un mateix, tan física com psicològicament; "si no ho feim nosaltres qui ho farà".

ani carreno asvpp

avpp carreno

 

El president de l'AVPP valora "molt positivament" la implicació dels socis i es marca com a objectiu ampliar el teixit associatiu amb la incorporació dels joves

El president de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), Miquel Cifre, va valorar molt positivament la implicació dels socis en les activitats que s'han duit a terme el 2022 i va afirmar que l'objectiu de futur passa per fer més socis joves. Aquestes afirmacions les va fer en el transcurs de l'Assemblea General de Socis que va tenir lloc ahir vespre en el local social. "Vosaltres sou el veritable capital", va manifestar Cifre, al mateix temps que va insistir en la necessitat d'ampliar el teixit associatiu per fer poble. Actualment, la societat té prop de 1.000 socis.

En aquest sentit, el membre de la Junta Directiva, Andreu Ramon, va recordar que, precisament, el 2022 va ser l'any de la recuperació de la normalitat després de la pandèmia. Ramon va fer un repàs per les activitats que va fer l'entitat i destacà el dinar de l'Arrossada, on es registrà un rècord de participació; també el "merescut" reconeixement a Miquel Alzamora durant la Festa de Nadal. "Per la seva inestimable col·laboració en tots els actes de l'entitat", afirmà.

Temporada turística

D'altra banda, Ramon Palou, economista de l’entitat, va fer una valoració dels serveis de platges. El 2022 es va reprendre l'activitat al cent per cent després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. "Ha estat una molt bona temporada, afavorida molt especialment pel bon temps i la calor registrada", apuntà.

inversions platges

Així mateix, feu referència a les principals inversions realitzades la temporada passada i que anaren encaminades a millorar la infraestructura dels serveis, especialment la del centre l'accessibilitat universal (CAU). "Es canvià la tarima i l'umbracle del CAU, ampliant la superfície disponible i millorant la protecció del sol; s'adquirí una oruga per poder traslladar cadires amb rodes i facilitar l'accés a la platja de Cala Molins; es comprarà un Hidrosolar, un patí a pedals adaptat que funciona amb plaques solars, i una nova cadira amfíbia".

pati moll

"També - afegí- es pintaren els mòduls de serveis i canviaren les teulades d'alguns d'ells, ja que es trobaven en molt mal estat; s'adquirien cinc patins a pedals, una barca per donar suport al servei a Cala de Sant Vicenç i s'instal·là wifi a totes les platges urbanes per donar un millor servei als usuaris".

Ramon tancà la seva intervenció fent esment a un "punt molt important"; la participació de l'AVPP en un grup de treball integrat per nombroses entitats i administracions que persegueix identificar i solucionar els problemes que produeixen la contaminació de la Badia de Pollença. "S'ha assistit a diferents reunions i s'ha signat un conveni amb el ASDEPP, AHP, RCNPP per finançar, juntament amb Colonya i CaixaBanc-Fundacio Sa Nostra, un avantprojecte elaborat per la consultoria experta AZIERTA, que ha de servir de base per a la sol·licitud de fons europeus Next Generation per finançar les múltiples intervencions a realitzar", assegurà.

Inversions 2023

Durant l'Assemblea es presentaren els pressupostos del 2023, que s'aprovaren per unanimitat. La inversió més gran anirà adreçada al tancament i condicionament del solar ubicat en el carrer Cap Roig. Aquest solar s'emprarà per emmagatzemar la maquinària de platges.

Enguany finalitza la concessió de l'explotació de platges, i és per aquest motiu que les inversions previstes són inferiors, va explicar Palou, qui va posar de manifest el caràcter "conservador" del pressupost aprovat, ja que és una activitat econòmica exposada a molts de variables i val més ésser cauts en les previsions.

El president Miquel Cifre tancà l'acte posant èmfasi en la necessitat de crear teixit social i també solidaritat mediambiental, destacant així la feina que s'està duent a terme des de l'equip d'investigació per salvar la Badia de Pollença.

Cifre tancà l’acte recordant la figura del qui fou president de l'entitat, entre el 1998 i el 2003, Felipe Seguí, qui ens deixà el 2022.

CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

La Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Port de Pollença convoca l'Assembla General Ordinària de Socis per dijous, dia 23 de febrer, a les 20 hores. Podeu consultar l'ordre del dia.

Captura de pantalla 2023 02 17 a les 11.56.18

Més de 500 socis participen a la revetlla de Sant Antoni

Més de 500 socis i sòcies varen participar en la torrada que va realitzar l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) per la revetlla de Sant Antoni. Com ve sent costum els socis i les sòcies varen torrar a l'exterior del local social i varen menjar a les diferents taules que s'havien instal·lat a l'interior, tant al mateix local com a la portassa adjunta. La torrada de Sant Antoni va ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada que duen a terme els socis i sòcies de l'entitat. Durant la torrada es va repartir la revista que fa anualment l'AVPP i on es recullen les actuacions i activitats que s'han duit a terme.

revista torrada

torrada sant antoni

revista torrada veins

torrada toni

Potser t'interessa...

  • All
  • Associacio Veins Port Pollença
  • Cursa
  • Eu Moll
  • Marinera
  • Port De Pollença
  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Contacte

Associació de Veïns del Port de Pollença

  C / Mestral, 15 C.P. 07470 - Port de Pollença - Mallorca - Illes Balears

  +34 971 86 64 13

  av.eumoll@gmail.com

  Dilluns a divendres 10:00 - 13:00