971 86 64 13

L'AVPP celebrà el 8M amb una xerrada sobre l'autoestima adreçada a les dones

L'Associació de Veïns del Port de Pollença va celebrar el Dia Internacional de les Dones amb una xerrada de la coach d'autoestima Ani Carreño adreçada a totes les sòcies de l'entitat. Carreño va parlar de l'art d'estimar-se i va explicar les passes que s'han de donar per avançar en el camí de l'autoestima i on la primera d'ella és l'autoconeixement. Carreño va incidir en la importància d'empatitzar amb les altres dones. "Entendre les emocions i els sentiments a l'hora de relacionar-se amb altres dones és fonamental per no ferir a l'altra persona", digué. La coach va destacar que, per sobre de tot, el més important és estimar-se a un mateix, tan física com psicològicament; "si no ho feim nosaltres qui ho farà".

ani carreno asvpp

avpp carreno

 

El president de l'AVPP valora "molt positivament" la implicació dels socis i es marca com a objectiu ampliar el teixit associatiu amb la incorporació dels joves

El president de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), Miquel Cifre, va valorar molt positivament la implicació dels socis en les activitats que s'han duit a terme el 2022 i va afirmar que l'objectiu de futur passa per fer més socis joves. Aquestes afirmacions les va fer en el transcurs de l'Assemblea General de Socis que va tenir lloc ahir vespre en el local social. "Vosaltres sou el veritable capital", va manifestar Cifre, al mateix temps que va insistir en la necessitat d'ampliar el teixit associatiu per fer poble. Actualment, la societat té prop de 1.000 socis.

En aquest sentit, el membre de la Junta Directiva, Andreu Ramon, va recordar que, precisament, el 2022 va ser l'any de la recuperació de la normalitat després de la pandèmia. Ramon va fer un repàs per les activitats que va fer l'entitat i destacà el dinar de l'Arrossada, on es registrà un rècord de participació; també el "merescut" reconeixement a Miquel Alzamora durant la Festa de Nadal. "Per la seva inestimable col·laboració en tots els actes de l'entitat", afirmà.

Temporada turística

D'altra banda, Ramon Palou, economista de l’entitat, va fer una valoració dels serveis de platges. El 2022 es va reprendre l'activitat al cent per cent després de dos anys de restriccions a causa de la pandèmia. "Ha estat una molt bona temporada, afavorida molt especialment pel bon temps i la calor registrada", apuntà.

inversions platges

Així mateix, feu referència a les principals inversions realitzades la temporada passada i que anaren encaminades a millorar la infraestructura dels serveis, especialment la del centre l'accessibilitat universal (CAU). "Es canvià la tarima i l'umbracle del CAU, ampliant la superfície disponible i millorant la protecció del sol; s'adquirí una oruga per poder traslladar cadires amb rodes i facilitar l'accés a la platja de Cala Molins; es comprarà un Hidrosolar, un patí a pedals adaptat que funciona amb plaques solars, i una nova cadira amfíbia".

pati moll

"També - afegí- es pintaren els mòduls de serveis i canviaren les teulades d'alguns d'ells, ja que es trobaven en molt mal estat; s'adquirien cinc patins a pedals, una barca per donar suport al servei a Cala de Sant Vicenç i s'instal·là wifi a totes les platges urbanes per donar un millor servei als usuaris".

Ramon tancà la seva intervenció fent esment a un "punt molt important"; la participació de l'AVPP en un grup de treball integrat per nombroses entitats i administracions que persegueix identificar i solucionar els problemes que produeixen la contaminació de la Badia de Pollença. "S'ha assistit a diferents reunions i s'ha signat un conveni amb el ASDEPP, AHP, RCNPP per finançar, juntament amb Colonya i CaixaBanc-Fundacio Sa Nostra, un avantprojecte elaborat per la consultoria experta AZIERTA, que ha de servir de base per a la sol·licitud de fons europeus Next Generation per finançar les múltiples intervencions a realitzar", assegurà.

Inversions 2023

Durant l'Assemblea es presentaren els pressupostos del 2023, que s'aprovaren per unanimitat. La inversió més gran anirà adreçada al tancament i condicionament del solar ubicat en el carrer Cap Roig. Aquest solar s'emprarà per emmagatzemar la maquinària de platges.

Enguany finalitza la concessió de l'explotació de platges, i és per aquest motiu que les inversions previstes són inferiors, va explicar Palou, qui va posar de manifest el caràcter "conservador" del pressupost aprovat, ja que és una activitat econòmica exposada a molts de variables i val més ésser cauts en les previsions.

El president Miquel Cifre tancà l'acte posant èmfasi en la necessitat de crear teixit social i també solidaritat mediambiental, destacant així la feina que s'està duent a terme des de l'equip d'investigació per salvar la Badia de Pollença.

Cifre tancà l’acte recordant la figura del qui fou president de l'entitat, entre el 1998 i el 2003, Felipe Seguí, qui ens deixà el 2022.

CONVOCATÒRIA ASSEMBLEA GENERAL DE SOCIS

La Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Port de Pollença convoca l'Assembla General Ordinària de Socis per dijous, dia 23 de febrer, a les 20 hores. Podeu consultar l'ordre del dia.

Captura de pantalla 2023 02 17 a les 11.56.18

Més de 500 socis participen a la revetlla de Sant Antoni

Més de 500 socis i sòcies varen participar en la torrada que va realitzar l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) per la revetlla de Sant Antoni. Com ve sent costum els socis i les sòcies varen torrar a l'exterior del local social i varen menjar a les diferents taules que s'havien instal·lat a l'interior, tant al mateix local com a la portassa adjunta. La torrada de Sant Antoni va ser possible gràcies a la col·laboració desinteressada que duen a terme els socis i sòcies de l'entitat. Durant la torrada es va repartir la revista que fa anualment l'AVPP i on es recullen les actuacions i activitats que s'han duit a terme.

revista torrada

torrada sant antoni

revista torrada veins

torrada toni

La festa de les verges retorna a la normalitat amb un èxit aclaparador

Corda Amarada amb un grup de cantaires de Pollença varen posar música a una nit de les Verges que recordà els millors temps. El 2021, malgrat que les mesures de prevenció de la COVID-19 ja s'hagin relaxat, la Junta Directiva de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) va considerar més segur repartir una bosseta de bunyols a cada soci en lloc de menjar-los al saló. El 2022, amb el retorn a la normalitat, es registrà un èxit d'assistència aclaparador.

bunyolers moll

 

La Festa de Nadal supera totes les previsions

La Festa de Nadal del 2022 va superar totes les expectatives. La presentació del calendari, dissenyat per Aina Vives, va anar a càrrec de Maria Perello, assessora de medi ambient de l’AVPP, qui explicà la importància que tenen els petits gestos individuals en la preservació del nostre entorn.

calendari maria perelló

gent festa nadal

 

Cor de l’Escola de Música de Pollença

Les nines del Cor de l’Escola de Música de Pollença posaren la nota musical nadalenca, i seguidament es sortejaren una trentana de lots de nadal i es varen felicitar les festes amb una copa de cava.

coro festa nadal

 

Reconeixement a Miquel Alzamora

calendari alzamora

Durant la Festa de Nadal, la Junta Directivava retre un sentit reconeixement a Miquel Alzamora, qui és un dels socis col·laboradors que treballa més activament perquè l'entitat es vagi consolidant entre la ciutadania. La seva tasca és fonamental per al bon funcionament del local i l’organització dels tallers i activitats per als socis.

Ara, l'entitat s’acosta al milenar de socis i sòcies inscrits, i s’està fent feina per ampliar el nombre de socis joves.

Presentació del calendari i Festa de Nadal

El proper 16 de desembre, a les 19 hores, es presentarà el calendari i es durà a terme la Festa de Nadal al local social de l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP). Com ve sent costum, hi haurà una copa de Nadal i un sorteig de lots nadalencs. 

Es socis i les sòcies que no puguin acudir a la festa, podran recollir el calendari a les oficines de l'AVPP de les 10 hores a les 14 hores, de dilluns a divendres.

Recordau que cal presentar el canet de soci o sòcia.

poster calendari page 0001

Els joves copen el protagonista a les matances d'enguany

Avui dematí, l'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ha celebrat les tradicionals matances. Les matances són possibles perquè l'Associació compta amb nombrosos matancers i m'atansares, tots ells socis. Enguany, ha sorprès la substitució generacional que s'ha produït en certes estones, sobretot a l'hora de mesclar la sobrassada; tot i que s'ha fet sota la vigilància de na Catalina de Can Cucuia. Biel Colom, que és un dels encarregats de les matances, ha comentat que s'ha mort un porc de 250 quilos i han fet 177 quilos de sobrassada. Com cada any, en acabar la matança té lloc el dinar obert als socis i acompanyants.

matances veins moll 2022

matances port pollenca

matances 

matances port pollenca 2022

matances veins moll 2022 1

matances taronges

matances preperar berenar 2022

matances preparant fil

matances preparant berenar

matances xeremiers matancers

fent budells netsarros matances moll

 

 

 

Viatge dels socis i sòcies de l'AVPP al País Basc i a Cantàbria

L'Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) ha organitzat un viatge per a tots els socis i sòcies del 24 al 29 d'octubre. Les inscripcions estaran obertes fins dia 29 de setembre. Us podeu inscriure enviat un Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., anat al local social (C/Mestral, 15) o bé telefonant al número 971 88 64 13. El viatge només es podrà dur a terme si hi ha un nombre mínim d'inscrits. 

 

L'AVPP incorpora un patí adaptat per a leș persones amb mobilitat reduïda a la platja Tamarells

velomar solar port pollenca

L’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP), responsable de l’explotació de la platja dels Tamarells, ha adquirit un patí de pedals adaptat a persones amb mobilitat reduïda. Es materialitza així una millora de les presentades en el procés de licitació dels serveis de temporada de les platges del municipi de Pollença.

El nou patí de pedals que incorpora plaques solars que alimenten un motor elèctric per permetre un funcionament de forma autònoma, perquè pugui ser usat per qualsevol persona, però especialment destinat a les persones amb mobilitat reduïda o que presentin alguna diversitat funcional que no els permeti fer anar els pedals d’aquests patins. 

Aquest servei es troba ubicat a la platja dels Tamarells, en el punt d’accessibilitat implantat en aquesta zona de platja, de manera que tots els serveis que es presten a la platja (WC, quiosc-bar, zona d’ombra, bany assistit, jocs infantils...) segueixen les directrius d’accessibilitat universal.

velomar solar port pollensa

El president de l’AVPP, Miquel Cifre, ha manifestat que “l’Associació sempre ha intentat anar millorant els serveis de les platges que gestionam, i aquesta actuació suposa una gran millora que complementa les altres realitzades, amb l’objectiu de poder disposar que la platja dels Tamarells sigui cent per cent accessible per a qualsevol persona”.

La regidora de Turisme, Administració Electrònica i Comunicacions, Medi Ambient, Policia Local, Maria Buades, ha explicat que “aquesta actuació va en consonància amb l’aposta real que ha fet l’Ajuntament de Pollença per garantir l’accessibilitat universal no només a la platja sinó també a la resta de serveis”. 

“Volem que totes i cada una de les persones usuàries de les platges de Pollença les pugui gaudir sense cap tipus d’impediment, amb la finalitat que sigui una platja inclusiva”, ha afegit Buades.

Totes les actuacions que es fan a les platges del terme municipal de Pollença es troben sota el paraigua del sistema de gestió ambiental i de qualitat que hi ha implantat. A més, des de l’Ajuntament de Pollença es treballa perquè la platja dels Tamarells pugui disposar del certificat d’accessibilitat universal, fet que suposaria la visualització de la tasca integradora dels serveis de platja que es du a terme l’AVPP amb l'Ajuntament.

centre accessibilitat port pollenca


 
 

L'Arrossada bat tots els rècords d’assistència amb 1.150 participants

Després de dos anys d'aturada a causa de la pandèmia, l'Arrossada, que cada any organitza l'Associació de Veïns del Port de Pollença durant el mes d'agost, ha batut tots els rècords d'assistència amb 1.150 participants.

arrossada 2022
Els cuiners Sebastià Torrens, Joan Ferriol, Tomeu Bosc i José Manuel Pareja han cuinat 140 quilos d'arròs de peix. Sebastià Torrens comenta que per fer el brou han emprat uns 150 quilos de peix, d'aquests 40 quilos eren de rap, i pel sofit, 60 quilos de sípia, i després s'han afegit 100 quilos de muscles i 70 quilos de gamba palada. El peix l'ha regalat Opmallorcamar, gràcies a la medicació del patró major de la Confraria de Pescadors del Port de Pollença, Joan Suau. De postres, s'han repartit 150 ensaïmades i gelats per a tots els socis i sòcies i els seus acompanyats que han assistit a l’Arrossada.port pollensa arrossadaarrossada port de pollenca
En acabar de dinar, El president de l'Associació de Veïns del Port de Pollença, Miquel Cifre, ha tingut unes paraules d'agraïment pels voluntaris que fan possible l'Arrossada i pels cuiners, per qui ha demanat un aplaudiment ben fort, així com per l'assistència. Cifre ha recordat el qui fou president de l'AVPP entre el 1998 i 2003, Felipe Seguí, que enguany ens ha deixat. "Durant la seva presidència, l'Associació de Veïns va viure el moment de màxim l'esplendor quant a festes i actes diversos, també es va compra del local social". Llavors el cànon que es pagava a l'Ajuntament de Pollença per poder explotar les platges era inferior a l'actualment i també ho eren les inversions i exigències que es recullen en el plec de condicions.

felip munar arrossadaEl flamant batle de Pollença, Andrés Nevado, també ha tingut paraules d'agraïment cap als voluntaris, cuiners i assistents i el batle sortint, Tomeu Cifre, ha recordat a l'"amic" Felipe Seguí. Les glosses de Felip Munar amb les que ha donat la benvinguda al nou batle, han posat el to d'humor a la jornada, que ha conclòs amb l'entrega del donatiu que el mateix Juan Luís Pourtau ha realitzat a Prodis i Afama, i que prové de la venda de les fotografies que va exposar al local social de l'AVPP.

La diada ha estat animada en tot moment pel Dj. Tomeu Perelló i per l'speaker Miquel Alzamora.

 

donacio arrossada afama prodis

 

equipo arrossada port pollensa

Potser t'interessa...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Contacte

Associació de Veïns del Port de Pollença

  C / Mestral, 15 C.P. 07470 - Port de Pollença - Mallorca - Illes Balears

  +34 971 86 64 13

  av.eumoll@gmail.com

  Dilluns a divendres 10:00 - 13:00