971 86 64 13
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4

Presentació del servei d’accessibilitat universal a la platja del Port de Pollença

DSC 0461

L’Ajuntament de Pollença i l’Associació de Veïns del Port de Pollença (AVPP) han presentat avui el nou servei d’accessibilitat universal instal·lat a la platja Tamarells del Port de Pollença, gratuït per a tots els usuaris, residents o visitants.

 

Aquest servei està inclòs en el plec de platges 2016-2019 i pretén ser un eina eficient per compensar deficiències i limitacions en el gaudi del bany a la platja per a persones amb qualsevol tipus de discapacitat.
A més de l'equipament instrumental i tecnològic necessari, s’ofereix un servei amb tècnics especialitzats en atenció a persones amb mobilitat reduïda. Aquest tècnics fan feina amb col·laboració amb el servei de socorrisme per aconseguir que la platja de Tamarells sigui 100% accessible.

En el centre es disposa del següent material
- Cadira amfíbia adults i cadira amfíbia infants
- Grua
- Hamaca adaptada
- Caminador
- Crosses amfíbies
- Armilla salvavides
- Grups de primers auxilis
- Sistema d'alerta per a cadires amfíbies
- Polseres identificatives
- Línia de vida
DSC 0469El servei és atès per dues auxiliars d’infermeria titulades i capacitades per al maneig i ajuda a persones amb discapacitat. El centre d’accessibilitat universal estarà en funcionament durant cinc mesos a l’any.

L’horari és d’11 h a 14:30h de dimarts a diumenge, el dilluns està tancat. Les persones que ho desitgin poden realitzar una reserva a telefonant a o a través de contacte directe.

Fora d’aquest horari, el servei de salvament continua prestant un servei de suport, tot i que no dedicat en exclusiva, però amb suport a l’accessibilitat i a l’ús del material referit.

Aquest servei és la peça angular de l’accessibilitat a les platges del municipi, que complementa altres actuacions com ara les passarel·les d'alta visibilitat, la instal·lació de 1.200 metres de passarel·les convencionals (700 dels quals son de nova incorporació), un nou bany accessible a la Gola i un joc infantil 100% accessible.
Així, queda clara l’aposta de l'Ajuntament de Pollença i l’AVPP per una platja inclusiva i oberta a totes les persones, essent un servei de gran valor tant per residents com per al sector turístic.
El cost d’aquest servei és de 12.000 € anuals en serveis professionals, a més dels 18.000 € d’inversió material en material mobiliari (equipament) i 20.000 € d’inversió en el propi mòdul.

Potser t'interessa...

  • Default
  • Title
  • Date
  • Random

Contacte

Associació de Veïns del Port de Pollença

  C / Mestral, 15 C.P. 07470 - Port de Pollença - Mallorca - Illes Balears

  +34 971 86 64 13

  av.eumoll@gmail.com

  Dilluns a divendres 10:00 - 13:00